a

Spora siyaset alet edildi

TFF 2. Lig Beyaz Grupta Play-Off mücadelesi veren Tarsus İdman Yurdu’ndan zorlu Amedspor maçı öncesi tatsız bir olay yaşandı. Kimliği belirsiz kişiler, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın stada astırdığı ‘Tarsus İdman Yurdu’na Başarılar Dilerim’ pankartı söküp merdiven altına attı. Olaya sert sözlerle tepki gösteren Başkan Bozdoğan, “Siyasetin kirli "adamcıkları" tarafından gölgelenmek istenmekte ve şampiyonluğa giden koca çınar; siyasi talimatlarla alaşağı edilmek istenmektedir. Bugün Tarsus Belediye Başkanı'nın "Başarılar Dilerim" pankartından rahatsız olan ve pankartları söküp merdiven altına iten zihniyetlere cevabımız: şampiyonluk olacaktır” dedi.

Konuyla ilgili sert bir açıklama yapan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, “Şanlı Tarsus İdman Yurdumuz’un arka arkaya aldığı zaferlerin taraflı tarafsız, kırgın küskün, genç yaşlı, kadın ve çocuklarımızı gönendirdiği ve gururlandırdığı bu günlerin, kentimizde şampiyonluk coşkusu yaratarak büyük bir mutlulukla taçlandırılması en büyük gayemiz. Maddi manevi “her türlü” ihtiyacını büyük bir özveriyle, el ele kol kola vererek tamamladığımız, galibiyet sevincini unutan ve kümede kalma mücadelesi içerisinde olan takımımızın; kentimizde büyük bir heyecana sebep olan “8 hafta üst üste galibiyet” başarısıyla şampiyonluk motivasyonu yakalaması, Tarsus İdman Yurdu’nu özlenen günlere, arzu edilen seviyeye taşımıştır” dedi.

“SPORA SİYASET ALET EDİLDİ”

Spora siyaset alet edildiğini öne süren Başkan Bozdoğan, “Kentte şampiyonluk şarkılarını hep birlikte söylemeye hazırlandığımız, stadyumda omuz omuza galibiyet sevinçleri yaşadığımız bugün, spora siyasetin nasıl alet edildiğini hep birlikte tecrübe etmekteyiz. Tarsus İdman Yurdu maçlarında takımımıza başarılar dilediğim, hiçbir siyasi cümle, amblem, logo, motto, ima bulunmayan: “Tarsus idman Yurdu’muza başarılar dilerim” yazılı pankartımın Tarsus Şehir Stadyumu’ndan indirilip merdiven altına atılması, bu kentin belediye başkanına, bu kentin takımına, bu kente yapılmış büyük bir saygısızlıktır. Bugün Tarsus Belediye Başkanlık Makamı ve Tarsus’a yapılmış bu saygısızlıktan en çok etkilenecek olan, şampiyonluk yolunda dolu dizgin giden takımımız, sporcularımız, teknik ekibimiz olacaktır. Tarsus İdman Yurdu 100 yıl boyunca kentimizi birleştiren, güzelleştiren, gurur duymamızı sağlayan yegane mirasımızdır. Bu mirasa destek vermek, sahip çıkmak ve bağlanmak; siyasetin kirli “adamcıkları” tarafından gölgelenmek istenmekte ve şampiyonluğa giden koca çınar; siyasi talimatlarla alaşağı edilmek istenmektedir. Bugün Tarsus Belediye Başkanı’nın “Başarılar Dilerim” pankartından rahatsız olan ve pankartları söküp merdiven altına iten zihniyetlere cevabımız: şampiyonluk olacaktır. İdare ve iradenizden Tarsus İdman Yurdu adına hiçbir talebimiz, hiçbir destek başvurumuz, hiçbir arzumuz bulunmamaktadır. Gölge etmeyin, başka ihsan istemiyoruz” dedi.

 

 

    YORUMLAR

    s

    En az 10 karakter gerekli

    Sıradaki haber:

    İçel İdman Yurdu MIY TOKEN ön satışı başladı

    HIZLI YORUM YAP