a

İlk yarıda Mersin rüzgarı!                            

 Türkiye Futbol Federasyonu 3. Lig 1. Grup’ta mücadele eden Yeni Mersin İdman Yurdu, 17. Hafta maçında Yomraspor’u 1-0 mağlup ederek liderliğini sürdürdü. Ligin ilk yarısında oynadığı 17 maçta 12 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan kırmızı lacivertli temsilcimiz 24 gol atıp 9 gol yedi ve 39 puan topladı.

Necdet TAŞ

Yomra İlçe Stadyumu’nda oynanan mücadeleye iyi başlayan Yeni MİY, rakip kalede üst üste ataklar üretti. Kırmızı Lacivertliler aradığı golü 18.dakikada buldu. İbrahim Konuksever’in defans arkasına attığı güzel pasta kaleci ile karşı karşıya kalan Onur Erdem Beytaş topu kalecinin üzerinden aşırtarak takımını 0-1 öne geçirdi. İlk yarının kalan dakikalarında başka gol olmayınca Yeni MİY, soyunma odasına 0-1 galip girdi. Maçın ikinci yarısında da karşılıklı ataklar üreten iki takım, bulduğu pozisyonları değerlendiremeyince maç Mersin ekibinin 0-1 üstünlüğüyle sona erdi.

ORDU’YA 5, KARŞIYAKA’YA 10 PUAN FARK

Bu skorla birlikte puanını 39’a yükselten Yeni Mersin İdman Yurdu, en yakın takipçisi 52 Orduspor ile olan puan farkını 5’e yükseltti ve ilk yarıyı lider tamamladı. Ligin ilk yarısında oynadığı 17 maçta 12 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan kırmızı lacivertli temsilcimiz 24 gol atıp 9 gol yedi ve 39 puan topladı. Sezona Ersin Aka yönetiminde başlayan Mersin İdman Yurdu, başarılı teknik direktörle adeta bambaşka bir kimliğe büründü. Açık ara ligin en iyi futbol oynayan takımı olan Mersin İdman Yurdu özellikle ofansif oyunuyla rakip takımlarının korkulu rüyası oldu.

SERTAÇ GÜZEL YILIN KALECİSİ SEÇİLDİ

Öte yandan Yeni Mersin İdman Yurdu Kalecisi ve Takım Kaptanı Sertaç Güzel, 2022 Marka Futbol Ödülleri’nde “Yılın Kalecisi” ödülünün sahibi oldu. Sonuna kadar hak edilmiş bir ödül. Yeni Mersin İdman Yurdu geçen sezonki adıyla İçel İdman Yurdu, 37 resmi maçta sadece 19 gol kalesinde görmüş ve Sertaç Güzel bu maçların hemen hemen hepsinde kalede yer almıştı. Türkiye Ligleri tarihinde kalesini en uzun süre gole kapatan rekorunu sadece 1 maçla kaçıran Kaptan, Trabzonspor’un efsane kalecisi Şenol Güneş’e ait rekoru kırmaya çok yaklaşmıştı.  İçel İdman Yurdu geçen sezon Avrupa’nın 5 büyük ligi ve Türkiye profesyonel liglerinin en az gol yiyen takımı olurken, bu başarıda Sertaç Güzel’in katkısı da şüphesiz çok büyüktü. Öte yandan Mersin İdman Yurdu Teknik Direkörü Ersin Aka yılın en iyi hocası, başarılı orta saha oyuncusu Taygun Vurgun da ligin en iyi orta saha oyuncusu seçildi.

KAF-KAF 10 PUAN GERİ DÜŞTÜ

Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan grubun güçlü takımlarından İzmir temsilcisi Karşıyaka ise İdman Yurdu’nun 10 puan gerisinde ilk yarıyı kapattı. Sezona Erman Güraçar yönetiminde şampiyonluk parolasıyla başlamıştı. Yeşil-kırmızılılar, zaman zaman inişli-çıkışlı bir performans sergilese de Yeni Mersin İdman Yurdu’nu yakından takip ediyordu. Güraçar, ilk 13 haftada beklentileri karşılayamadı ve 8 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 2 beraberlik aldı. Sonuçlar böyle olunca 14. haftada oynanan 52 Orduspor FK maçında yaşanan mağlubiyetten sonra Erman Güraçar’la yollar ayrılmıştı ve yerine Selahaddin Dinçel getirilmişti. Ancak Dinçel de İzmir temsilcisine çare olamadı. Dinçel yönetiminde 3 maça çıkan Kaf-Kaf sadece 3 puan alabildi.

Ligin ikinci yarısı 15 Ocak’ta start alacak ve normal sezon 29 Nisan’da bitecek. Ardından Play-Off müsabakaları yapılacak…

 

 

 

 

    YORUMLAR

    s

    En az 10 karakter gerekli

    Sıradaki haber:

    Tarsus ateşle oynuyor: 1-1

    HIZLI YORUM YAP