a

Mersin derbisi karakolda bitti

ölgesel Amatör Lig (BAL) 4. Bölge 1. Grup 5. Hafta karşılaşmasında Silifke Belediyespor-Mersin 33 Futbol Kulübü maçı karakolda bitti. Silifke’nin 90+6’da attığı gol sonrası saha karıştı, ortalık meydan savaşına döndü. İki takım futbolcuları birbirine girdi, sahaya çevik kuvvet girdi. İki takım oyuncu ve teknik heyetinin birbirinden şikayetçi olduğu maç karakolda bitti. Maçın hakemi maçı tatil ederken, müsabaka ile ilgili kararı Türkiye Futbol Federasyonu verecek.

Necdet TAŞ

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 4. Bölge 1. Grup 5. Haftası iki Mersin takımı karşılaştı. Silifke Belediyespor evinde Mersin Futbol Kulübünü ağırladı. Silifke İlçe Stadında oynanan karşılaşmaya ev sahibi Silifke Belediyespor çok hızlı başladı. Özellikle sağ kanadı çok iyi kullanan Silifke’ye Mersin FK’nın tecrübeli kalesici Mustafa Kısa gol izni vermedi. Silifke’nin 3 net gol pozisyonundan yararlanamadığı ilk yarıyı Mersin FK Ferhat Gerger’in attığı müthiş golle 1-0 önde kapattı. İkinci yarının hemen başında golcü futbolcusu Mehmet’in attığı muhteşeme golle beraberliği yakalayan Silifke, Mersin kalesine daha da yüklendi. Karşılaşmanın 66. Dakikasında gelen Mersin FK’da Sedat Yahşi, kırmızı kartla gördü ve Mersin 33 FK 10 kişi kaldı.

SON DAKİKA GOLÜNDEN SONRA ORTALIK KARIŞTI

10 Dakikalık uzatmanın 6. dakikasında Hacı Ali’nin golünden sonra ortalık adeta meydan savaşına döndü.  Silifke Belediyesporlu futbolcular golün ardından büyük sevinç yaşarken Silifke Bekediyespor Kalesinin konuk ekibin hocasına yaptığı hareket sonrası ortalık karıştı. Tribünlerden yabancı maddelerin atıldığı maçta iki takımın futbolcuları birbirine girdi. Gerginliğin bir türlü bitmemesi üzerine Çevik Kuvvet sahaya indi. Maçın hakemi ise soyunma odasına kaçtı. Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok da sahaya girerek megafonla taraftarlardan sakin olmalarını istedi. Ortalığın yatışmaması üzerine Mersin FK Başkanı Akgün Lülü ve Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok taraftarları uyararak tribünleri boşaltmalarını istedi. Bunun üzerine tribünler polis tarafından boşaltıldı. Soyunma odasına giden hakem tekrar sahaya dönmeyerek maçın kalan 4 dakikasını oynatmadı. Maçla ilgili kararı Futbol Federasyonunun vereceği öğrenildi.

LÜLÜ: “ALLAH BÖYLE HAKEMLERİ FUTBOLDAN UZAK TUTSUN”

Maç sonu gazetemize konuşan Mersin FK Kulüp Başkanı Akgün Lülü, “Öncellikle Silifke Belediyespor’u tebrik ediyorum. Aynı şehrin 2 takımını kentin dışından gelen bir hakem birbirine düşürdü. Maçın hakemi tek başına ortamı gerdi ve olayların bu noktaya gelmesinde başrol oynadı. Verdiği kararlarla ortamı gerdi. Kendisi hakkında TFF’ye şikayette bulunacağız. 10 dakika uzatma oynattı. Tamamen bizi doğramaya gelmiş. Lanet olsun böyle insanlara. Allah böyle hakemleri futboldan uzak tutsun. 20 yıldır Mersin futbolu için bir şeyler yapmaya çalışıyorum, uğraşıyorum ama böyle hakemler yüzünden futboldan tiksinecek hale geldim. İnşallah böyle hakemlerle maçlar devam etmez. Mersin takımlarını birbirine düşürmekten vazgeçsinler” dedi.

ALTUNOK: “MERSİN TAKIMLARI BİRBİRİNE DESTEK OLMALI”

Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok ise, “Maç sonundaki olaylar bizi gerçekten çok üzdü. Silifke olarak her zaman Mersin takımlarının yanındayız. Silifke Belediyespor da bizim, İçel İdman Yurdu da bizim, Mersin FK da bizim. Keza diğer takımlar da bizim. Mersin takımları olarak birlik olmamız lazım. Birbirimize çelme atmak yerine destek olmalıyız.

DÖLEK: “MAÇ MAÇ DÜŞÜNÜYORUZ”

Silifke Belediyespor Kulübü Başkanı Gürhan Dölek de, “Sahaya 5’te 5 yapma planı ile çıkmıştık, çok şükür 5’te 5 yaptık, teknik heyetimizi ve futbolcularımızı kutluyoruz. İnşallah takımımız galibiyet serisini diğer maçlarda da sürdürecek. Emeklerimizin, çalışmalarımızın karşılığını da sahada galip gelerek alıyoruz. Futbolcularımı tebrik ediyorum. Maçlara iyi ve sıkı hazırlanıyoruz. Ligde 5 maçta da galip geldik bu da takımın özgüvenini arttırdı. İnşallah galibiyet serimiz sürecek. Yönetim kurulumuzla, teknik heyetimizle, futbolcularımızla, malzemecilerimizle, taraftarlarımızla, Silifke halkımızla, basınımızın güzide temsilcileriyle bir aile ortamı oluşurken, birlik beraberlik içerisinde başarı geliyor. Çalışmalarımızı, emeklerimizi Allah boşa çıkarmıyor. Silifke, halkıyla, takımıyla profesyonel ligleri hak ediyor. Stadımız her maç ful oluyor. Silifke halkının bir futbol özlemi var. İnşallah birlik beraberlik içerisinde Bölgesel Amatör Ligde, 3. Lige çıkacağımıza inanıyorum. Silifke’miz her şeyi hak ediyor. Maç maç düşünüp hedefimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz. BAL’ın statüsü çok ilginç bir statü. 4 Mersin takımı var. 1 kümede kalıyor geri kalan 3 takım küme düşüyor. 3 sene önce biz çok büyük bir hayal kırıklığı yaşamış ve şampiyonluk hesapları yaparken küme düşmüştük. O yıl tek yenilgiyle 3. Olmuş ve küme düşmüştük. Bir daha böyle bir hayal kırıklığı yaşamak istemiyoruz ve inşallah şampiyon olacağız” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

    YORUMLAR

    s

    En az 10 karakter gerekli

    Sıradaki haber:

    İçel, Tepecik’i geçemedi: 0-0

    HIZLI YORUM YAP