a

Taraftarın ‘Kahramanlı’ tepkisi

Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanı Metin Saltık’ın kulübün eski başkanlarından Ali Kahramanlı’yı ziyaret etmesi taraftarları ayaklandırdı. Ziyarete tepki gösteren taraftar grupları İdman Yurdu’nun evinde oynayacağı Çatalca maçına gitmeme kararı aldı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kulüp Basın Sözcüsü Halim Yiğit ise, “Ali Kahramanlı bu kulübe 9 yıl hizmet vermiş ve kulübü 29 yıl sonra Süper Lige çıkarmış bu kulübe büyük emekler vermiştir. Kanıtlanmamış iddialar üzerinden bir insana yüklenmek doğru değildir” dedi.

Necdet TAŞ

Lige evinde Amasyaspor galibiyetiyle başlayan ancak ikinci haftada Ağrıspor karşısında şok bir yenilgi alan Mersin İdman Yurdu’nda Kulüp Başkanı Metin Saltık’ın kulübün eski başkanlarından Ali Kahramanlı’yı ziyaret etmesi taraftarı ayaklandırdı. Ziyarete tepki gösteren taraftar grupları İdman Yurdu’nun evinde oynayacağı Çatalca maçına gitmeme kararı aldı.

KIRMIZI ŞEYTANLARDAN MAÇA GİTMEME KARARI

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Kırmızı Şeytanlar, “Büyük Mersin İdman Yurdu camiasına: Değerli taraftarlarımız; Şeytanlar Grubu olarak son yaşanan olayları şaşkınlıkla takip etmekteyiz. Öncelikle kulüp başkanımız Metin Saltık ve yönetim kurulunun sivil toplum örgütlerini, iş insanlarını, şehrin önde gelenlerine yaptığı ziyaretleri doğru buluyoruz. Kulüp başkanımızın iyi niyetini görmezden gelmek grubumuza yakışmayacaktır. Fakat geçmişte Mersin İdman Yurdu’muza zarar veren bazı şahısların ziyaret edilip kırmızı lacivertli asil formanın hediye edilmesi bizleri derinden üzmüştür. Başkanımız ve yönetim üyeleri geçmişte yaşanan olayları ayrıntısına kadar bilemeyebilir fakat grup liderlerimize danışıp olaylar hakkında bilgi alabilirlerdi. Bizleri üzen bir diğer konu ise eleştiriye açık olunmamasıdır. Taraftarlarımız haklı olarak tepkisini resmi sayfadaki malum gönderiye yaptılar ama yorumlar kapatılarak adeta sansür uygulanarak taraftarlarımızın yorum yapmasına izin verilmedi. Şeytanlar Grubu bu şehrin en büyük sivil toplum örgütüdür, takımımızın en büyük itici gücüdür. Bu şehirde her zaman söz sahibidir. Yönetimin yaptığı bazı hamlelerde taraftar ile maalesef iletişim kopukluğu yaşanmaktadır. Birlik beraberlik olmamız gereken, şehrimizi ayağa kaldırmamız gereken bu önemli günlerde bu tarz olayların yaşanması hepimizin zararınadır. Halihazırda önümüzde birtakım engeller varken bir de kendi kendimize engeller yaratmak köklü camiamıza yakışmayacaktır. Bu yüzden yapıcı eleştirilerimizin yerine ulaşmasını ve bir an önce gerekli adımların atılmasını temenni ediyoruz. Tepki olarak alt oluşumlarımız UltrasMersin, Yeraltı Tayfa, Genç Şeytanlar, Soli Tayfa, Yeni Mahalle , Bahçe Mahalle ,Yeni Pazar , Mersin Defend, Erdemli ve Toroslar tayfalarımızın Çatalca maçında tribünde olmama kararlarını destekliyor, topyekün Şeytanlar Grubu olarak bu hafta tribünde yer almayacağımızın bilinmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“TÜM SUÇU KAHRAMANLI’YA YÜKLEMEK DOĞRU DEĞİL”

Ziyaretle ilgili yapılan eleştirilere yanıt veren Mersin İdman Yurdu A.Ş. Basın Sözcüsü Halim Yiğit, “Biz batan bir gemiyi denizin derinliklerinden çıkardık, kıyıya aldık onardık ve denize bıraktık. Bundan sonra bu geminin sağlam şekilde limana yanaşması için çaba uğraşıyoruz. Bunun için de tüm kentin omuz vermesi gerekiyor. Bu açıdan ziyaret programlarımız var. Bu programlar dahilinde herkesi ziyart ediyoruz. İş dünyasından tüm siyasilere kadar herkesi ziyaret edeceğiz. Mersin İdman Yurdu’na karşı olan ön yargıları kırmak için uğraşıyoruz. Önce bütünleşmemiz gerekiyor. İdman Yurdu bu kentin ortak değeri ve markasıdır. Sayın Ali Kahramanlı özelinde konuya değinecek olursak, Ali Kahramanlı bu kulübe 9 yıl hizmet vermiş ve kulübü 29 yıl sonra Süper Lige çıkarmış bu kulübe büyük emekler vermiştir. Kanıtlanmamış iddialar üzerinden bir insana yüklenmek doğru değildir. Ali Kahramanlı kentten destek göremeyince istifa etmek zorunda kalmıştır. Biz de Mersin İdman Yurdu olana kadar çok zorlu çektik. Zorlu bir süreçten geçtik. Yeri geldi ağlayıp birbirimize omuz verip ayağa kalktık” ifadelerini kullandı.

“12 BİN KOMBİNE BASTIK SADECE 10 TANE SATILDI”

Birlik ve beraberlik sağlanmadan başarının gelmeyeceğinin altını çizen Mersin İdman Yurdu A.Ş. Basın Sözcüsü Halim Yiğit, “Sosyal dokumuzu ve ortak kültürümüzü değerlerimizi yitiriyoruz. Bu kentte herkes birbirine vuruyor. Artık ayrı ve gayrıları bir kenara bırakmamız lazım. Birbirimize yakınlaşmamız lazım. Mersin İdman Yurdu’nun başarısı için herkesin elini taşın altına koyup bu gemiye omuz vermesi lazım. Sayın Metin Saltık başkanlığında yönetim kurulu olarak tüm fedakarlıkları yapıyoruz. Önümüze ibret tablosu koyduk. Mersin İdman Yurdu’nun önceki durumuna düşmemek için dersimize çok iyi çalışıyoruz. Bu sene kombine bastık. Şehrin takımının tüm yükünü 3-5 kişiye yüklemek büyük haksızlıktır. Sadece 10 tane kombine satılmış. 12 bin tane kombine bastık 9 noktada satışa sunduk ancak sadece 10 tane satabildik. Taraftarın kulübüne ve takımına sahip çıkması lazım. Öyle uzaktan sallamakla olmaz. Gelin bize destek olun” dedi.

 

 

    YORUMLAR

    s

    En az 10 karakter gerekli

    Sıradaki haber:

    Mersin İdman Yurdu sadece 10 kombine satabildi

    HIZLI YORUM YAP