a

Tarsus’ta ‘Kırbıyık’ korkusu

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Tarsus İdman Yurdu'nda eski başkan Şahin Kırbıyık’ın alacakları kafaları karıştırdı. Konuyla ilgili konuşan Kulüp Başkanı Ali İlk, “Şahin Kırbıyık bu kulübe büyük maddi desteklerde bulunmuştur. Ve yaptığı harcamayı da hibe olarak verdiğini biliyoruz. Ancak biz yönetime geldikten sonra yapılan harcamaların tamamının kulübe borç olarak gönderildiğini gördük. Sağdan soldan aldığımız duyumlara göre de Şahin Kırbıyık’ın “Kulüpten alacağım var. Paramı isterim” diyormuş. Eğer alacaklarını da istiyorsa lütfen çıksın bunu kamuoyu önünde de dile getirsin” dedi.

Necdet TAŞ

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta sezonun ikinci yarısına 21 puanla 15. sırada başlayan Tarsus İdman Yurdu, Ali İlk’in başkanlığa gelmesinin ardından 8 galibiyet, 1 beraberlik alarak ligde ilk üçe girdi. Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü Başkanı Ali İlk, her maça büyük önem vererek çıktıklarını belirterek, “Ama bu hafta sonu sahamızda oynayacağımız Amed Sportif karşılaşması, gerek takımımızın yakaladığı müthiş çıkış, gerekse her iki takımın da puan sıralamasındaki durumu açısından ayrı bir öneme sahiptir” dedi.

EK TRİBÜN YAPILACAK

Amedspor maçına taraftarların büyük ilgi gösterdiğine dikkat çeken İlk, “Pazar günü sahamızda oynayacağımız kritik Amed Sportif mücadelesinde, tribünlerin yine dolacağına, cefakar Tarsus taraftarlarının 90 dakika boyunca bizleri destekleyeceğini biliyoruz. Bu noktada tüm taraftarlarımıza çağrımız, hakemin ilk düdüğünden itibaren takımıza destek olalım. Taraftarlarımızdan isteğimiz var. Kötü tezahürat, küfür, sahaya yabancı madde atılması ve biletsiz seyirci alınması hususlarına dikkat etmesidir. Yapılacak yanlış bir şey takımımıza ceza gelir. Çok kritik bir maç ve biz güvenlik güçlerini göreve çağırıyoruz. Tribünleri karıştırmak isteyenler çıkabilir. Lütfen anında müdahale etsinler. Öte yandan geçici ek tribün için başvuruda bulunduk. Cevap bekliyoruz” dedi.

ŞAHİN KIRBIYIK ALACAKLARINI İSTEYECEK Mİ?

Tarsus İdman Yurdu’na maddi olarak kentten yardım gelmediğinden yakınan İlk, “Bu memleket o kadar vefasız bir memleket ki Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan dışında bu kulübe tek bir kuruş bilen veren yok. 400 bin nüfuslu Tarsus’ta kulübe 1 TL bile yardım gelmiyor. Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe ile oynadığımız Türkiye Kupası maçının biletlerini basan arkadaşlar bile parasını dahi vermemiş. Onlar yüzünden kulüp otobüsüne haciz geldi. Yazıktır günahtır… Eski kulüp başkanımız Şahin Kırbıyık bu kulübe büyük maddi desteklerde bulunmuştur. Ve yaptığı harcamayı da hibe olarak verdiğini biliyoruz. Ancak biz yönetime geldikten sonra yapılan harcamaların tamamının kulübe borç olarak gönderildiğini gördük. Kendisiyle konuşmamızda bunun yanlış olduğunu söyledik. Kendisi de makbuzları göndereyim ben de kabul edeyim dedi. Biz de makbuzları kendisine gönderdik. Ancak sağdan soldan aldığımız duyumlara göre de Şahin Kırbıyık’ın “Kulüpten alacağım var. Paramı isterim” diyormuş. Kendisi defalarca yaptığı açıklamalarda Tarsus İdman Yurdu’na yaptığı harcamaları helal ettiğini ifade etmiştir ama sağda solda böyle duyumların gelmesi bizleri düşündürüyor. Ben böyle bir şey olacağına ihtimal vermiyorum ama eğer alacaklarını da istiyorsa lütfen çıksın bunu kamuoyu önünde de dile getirsin” ifadelerini kullandı.

KIRBIYIK’TAN AÇIKLAMA

Öte yandan sosyal medya hesabından bir açıklama yapan eski Başkan Şahin Kırbıyık, “Tarsus ve Tarsus İdman Yurduna canı gönülden başarılar diliyorum. Ben hep söyledim 2 kere bu takımı kurduğumda bazı zümreler tarafından gaza gelen şahıslar şimdi nerede. Bu takım 1. Lige çıkar hani benim bir sözüm vardı ya yenildiğinde değil vazgeçtiğin de kaybedersin demiştim. Bana ısrarla sezon başında transfer yaptırtanlar Tarsus İdman Yurdu’na zarar verdi. Büyük paralarla şampiyon olacaksa bunlar şart denilip dört kendini bilmez kişilik yoksunu futbolcu aldık. 4 teneke gidince 3 de ben gönderince yeni takım kurduk. Yeniden para harcadım, eleştirdiler. Bense söz vermiştim canlı yayında. Bu takımı ben kurdum kazasına belasına kefilim o zaman suçlu aradığınızda bilin ki suçlu benim demiştim, unutmayın hemşerilerim sabır her zaman güzellik getirir. Kumpas kuran o dönemde buna alet olanlara yazıklar olsun diyorum. Allahtan başarı ve sağlık  diliyorum. Tarsus İdman Yurdu’nu yalnız bırakmayan her kişiye minnetle Saygı duyuyorum” ifadelerini kullandı.

AMED HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Öte yandan Tarsus İdman Yurdu, Amed Sportif Faaliyetler maçı hazırlıklarına başladı. Takımda morallerin yerinde olduğuna dikkat çeken Sportif Direktör Armağan Yapıcı, “Bütün iş teknik kadro ve Birol Erol hocamıza düştü onlar da takıma büyük bir özgüven aşıladı. Maçlardaki başarı antrenmanlardan geçiyor. Oyuncu burada kendini maça iyi hazırlarsa, huzurlu ve mutlu olursa sahaya da o enerji ve motivasyonla çıkar. Takımla tribünleri barıştırdık. Her maça final niteliğiyle çıktık. Yeri geldiğin de ağabey yeri geldiğin de hocaları oluyoruz. Aslında biz Amerika’yı yeniden keşfetmedik. Doğru olan neyse onu uyguladık ve başarıyı yakaladık. Amedspor ile kritik bir maça çıkacağız. Maçın önemi çok büyük. Yenen takım Play-Off’u garantileyecek. Rakibimiz 1 puan üzerimizde. Galip geldiğimiz takdirde 2 puan rakibimizin önüne geçmiş olacağız. Amed maçını kazanıp önümüze bakmak istiyoruz. Rakiplerimizi yendiğimiz sürece sorun yok. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Çok baskı altına girmeden 3 puan almak için elimizden geleni yapacağız. Taraftarlarımıza da büyük iş düşüyor. Lütfen rakip takıma küfür etmesinler sadece bizi desteklesinler” dedi.

 

 

    YORUMLAR

    s

    En az 10 karakter gerekli

    Sıradaki haber:

    İlk: “Kent olarak başarıya kenetlendik”

    HIZLI YORUM YAP